KAHRAMANMARAŞ / TÜRKOĞLU - Şehitler Ortaokulu

Şehitler Ortaokulu

Cumhuriyet Mah. Orçan Cad. No 40 Türkoğlu/KAHRAMANMARAŞ
Vizyon
Vizyonumuz Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, “öğrenenlerin okulu” felsefesinden yola çıkarak, insanlığa katkıda bulunan, toplumda lider ve model olacak bireyler yetiştiren örnek ve öncü bir kurum olmaktır
Misyon
Anasınıfından başlayıp ilköğretim boyunca, ulusal ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, çağın getirdiği değişim ve gelişmelere uygun bir şekilde, ortaya çıkarılan bireysel ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yaparak - yaşayarak - araştırarak öğrenen, Türkçe’yi iyi kullanabilen, çevreye duyarlı, sağlığına önem veren, spor ve güzel sanatlarla ilgili, evrensel değerler ile birlikte ulusal manevi değerlerini özümsemiş, sosyal ve akademik yönden nitelikli öğrenciler yetiştirerek onları orta öğrenime ve başarılı bir geleceğe hazırlamaktır
Başarılar
Okulumuzda 2012 yılının ilk eğitim-öğretim yılı olmasına rağmen 5 öğrencimiz Sosyal ve Sanatsal etkinliklerde Türkoğlu ve İlimiz genelinde dereceye girerek ödüller almışlar; 2013 SBS de İlçe 1. si, 2014-2015-2016 ve 2017 yılında TEOG yerleştirmelerinde yüzdelik olarak en çok öğrenciye Fen Lisesi kazandırma oranını elde etmiştir.2018 yılı itibariyle %26,33 lük bir başarıyla mezun olan 18 öğrencimizden 5 öğrencimiz Fen Lisesi 1 öğrencimiz Proje İmam Hatip Lisesine yerleşmişlerdir.
07:20-12:50 13:00-18:00
Kalorifer-Doğalgaz
Ulaşım
ORCAN CADDESİ ÜZERİNDEKİ OKULUMUZA YEŞİL CAMLIK ALAN İÇİNDEKİ YOLDAN ZEVKLİ BİR YÜRÜYÜŞ İLE ULAŞILABİLİNİR.
Servis Bilgisi
Okulumuza ulaşım amaçlı özel servisler bulunmakta olup, velilerimiz kendi imkanları doğrultusunda servis ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.
TOKİ YERLEŞKESİ İÇERİSİNDE-TÜRKOĞLU/KAHRAMANMARAŞ
İlçe uzaklığı:2 km olup Sürekli servis vardır (08.00 -17.00 arası)
Kontenjan Bilgileri
5.SINIF=10(ERKEK)+18(KIZ) =28 6.SINIF=15(ERKEK)+5(KIZ) =20 7.SINIF=8(ERKEK)+12(KIZ) =20 8.SINIF= 14(ERKEK)+12(KIZ) =26 TOPLAM=94 ÖĞRENCİMİZ BULUNMAKTADIR
Sportif Etkinlikler
Beslenme Dostu Okul Projesi´ ne dahil olan okulumuzda il ve ilçe genelinde gerçekleştirilen tüm sportif faaliyetlere katılım sağlanmaktadır. Bu faaliyetler kapsamında okulumuzun açılışından bu yana aşağıdaki dereceler elde edilmiştir; 2015-2016 Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası Minik Erkekler İlçe 3.sü, 2016-2017 Okul Sporları Voleybol Küçük kızlar İlçe 1. si, 2016-2017 Okul Sporları Küçük Erkekler Futbol Turnuvası İlçe 4. sü, 2017-2018 19.Mayıs Atatürk´ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Futbol Turnuvası Yıldız Erkekler İlçe 3. sü, 2017-2018 19.Mayıs Atatürk´ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Voleybol Turnuvası Yıldız Kızlar İlçe 3. sü, olmuştur...
Bilimsel Etkinlikler
İlimiz genelinde gerçekleştirilen Kitap okuma yarışmalarında 2017 yılı 2. si okulumuz öğrencisi olup tüm bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlere katılım desteklenmektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Beslenme Dostu Okul Projesi ve Beyaz Bayrak Projesi kapsamında çalışmalar yapılmakta olup her yıl Tübitak 4006 Bilim Fuarları ile proje çalışmaları gerçekleştirilmektedir.
Diğer Hususlar
Okulumuz yukarıdaki faaliyetler dışında İlçemiz, ilimiz ve Türkiye genelinde yapılan tüm faaliyetlere katılımın gerçekleştirilmesinde tüm öğretmen ve öğrencilerimize üzerine düşen desteği sağlamaktadır.